Săptămâna Mare, prin ochii psihiatrului: „miercuri”


Ziua de miercuri din Săptămâna Patimilor

femeie spaland picioarele DomnuluiÎn Miercurea Mare, suntem invitați să ne amintim de „femeia păcătoasă” care a uns cu mir de nard, de mare preț, picioarele Mântuitorului, și le-a udat cu lacrimile ei. Suntem surprinși de non-conformismul lui Cristos: din nou, apreciază mai mult sinceritatea unui păcătos decât aroganța celor care se credeau drepți. Femeia capătă, de la Mesia și până astăzi, un loc de frunte în lucrarea Lui. Intuiește, anticipează, mângâie, consolează, simte durerea. Și, mai mult de-atât, e gata să dăruiască ce avea mai scump. Putea să plece în vacanță cu banii aceia, să facă o excursie de neuitat. Sau să nu mai muncească multă vreme de atunci încolo. Putea să le ofere banii liderilor săi religioși și ar fi fost pomenită de aceștia, în auzul tuturor. Putea să îi ajute pe sărmani cu banii obținuți din vânzarea mirului; ar fi fost apreciată de toată comunitatea, pentru mărinimia ei. Dar a ales să folosească ce avea cel mai de preț pentru Persoana cea mai prețioasă din Univers: Domnul Isus. Fie ca exemplul ei să ne inspire și pe noi: să le acordăm oamenilor și lucrurilor importanța cuvenită, potrivit cu valoarea lor!

Săptămâna Mare cuprinde o mulțime de evenimente care ne pot servi tuturor drept pilde de viață. Pentru că-n fiecare dintre noi se găsește ba licărirea dumnezeirii, ba firea pervertită a prietenilor falși, a trădătorilor sau chiar a omului religios în aparență, dar fără o credință autentică. În această bătălie dintre fire și duh, depinde de noi pe cine vom lăsa să biruiască. Doamne-ajută!

Despre patrincaandrei

Andrei Pătrîncă este medic psihiatru, creștin, interesat să-i ajute pe tineri să depășească diverse abisuri existențiale. Articolele lui Andrei Pătrîncă nu sunt scrise în manieră științifică sau teologică, ci sunt zămislite din propria concepție despre lume si viață. Mesajele prietenilor lui, postate pe blogul său, sunt scrieri care i-au atins inima și i-au marcat existența. Lectură plăcută tuturor! :)
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s